Kozmetik Sektöründe Siyah Trend: Aktif Kömür, dermokozmetik ve cilt bakım sektörünün yeni trendi olarak oldukça ilgi görüyor.

 

Peki Kozmetik Sektöründe Siyah Trend: Aktif Kömür olarak bilinen bu aktif kömür nedir?

Cilde ne gibi faydaları vardır?

Kozmetik ürünlerinin içeriğinde şaşırtıcı bir madde olarak karşımıza çıkan aktif kömür aslında bildiğimiz mangal kömürü ya da sobada yanan kömür değildir. Kozmetik ürünleri içerisinde kullanılan bu kömür tıbbi bir kömürdür. Yani tıbbi ortamda özel olarak üretilen ve cilt ile uygun hale getirilmiş bir maddedir. Kozmetik alanında kullanılan bu aktif kömür badem, kayısı çekirdeği, çay atığı, hindistan cevizi kabuğu, bambu ve fındık kabuğu gibi organik maddelerden yüksek ısılar kullanılarak laboratuvar şartlarında oluşturulduğundan doğada direkt olarak da bulunmaz.

Son yıllarda Dünya’da kozmetik alanında kullanılmaya başlayan bu aktif kömürün keşfi aslında yüzyıllar öncesine dayanmaktadır. Japonya, Hindistan, Güney Kore, Çin, Tayvan gibi Asya ülkelerinde aktif kömürden uzun yıllardır birçok alanda yararlanılmaktadır. Çok eski zamanlardan beri Asya toplumlarında cildi ölü hücrelerden arındırmak ve gençleştirmek için kullanılan bu madde Japon kültüründe de toksinleri ve kimyasalları ciltten temizlediğine inanıldığından detoks amaçlı kullanılıyordu. Geçmişten günümüzü kullanım alanı gaz maskesi üretiminden su arıtmaya kadar uzanan aktif kömür, şimdilerde kozmetik alanında etkisini göstermeye başladı. Aktif kömür ağırlığının yüzlerce kat fazlası zıt yüklü maddeyi mıknatıs gibi çekebilmektedir. Ciltten toksinleri ve kirleri çekerek detoks etkisi sağlamaktadır. Bu sebeple de sabun, peeling, yüz temizleme ürünleri ve cilt maskesi gibi pek çok temizleyici ürün içeriğinde karşımıza çıkmaktadır.

Cildin temel gereksinimlerini karşılamayı hedefleyen aktif kömür içerikli ürünler son dönemin popüler cilt bakım ürünleri arasında yerini almaktadır. Mineral bakımından zengin olan aktif kömür maddesi ciltten toksinleri temizleme konusunda başarılı etkilere sahip olduğundan cilt bakım ürünlerinde ve maskelerinde kullanılmaktadır. Tamamen doğal bir madde olarak cilt ürünlerine ilave edilen aktif kömür cildin temizlenmesine ve gözeneklerin açılıp cildin nefes almasına katkı sağlamaktadır. Aktif kömürün aynı zamanda cilt üzerindeki yağı dengeleme özelliği de vardır. Cildin ideal yağ ve nem dengesini sağlayarak cildi pürüzsüz hale getirmektedir. Aktif kömür içeren cilt bakım ürünleri her cilt tipi için kullanıma uygundur sadece uygulama sıklığı değişmektedir.

Kozmetik Sektöründe Siyah Trend: Aktif Kömür, plak oluşumunu engelleme ve leke çıkarma özellikleri ile diş macunu üretiminde ve diş ürünlerinde de kullanılmaktadır.
Her geçen gün popülerliği artan aktif kömür içeren kozmetik ürünleri için dikkat etmemiz gereken noktaları da hatırlatmakta fayda var. Bu ürünlerin hijyenik ortamlarda üretilmedikleri taktirde bazı sağlık sorunlarına yol açabilecekleri unutulmamalıdır. Her popüler ürün de yaşanıldığı gibi sahte ve kaçak üretim bu ürünlerde de görülmektedir. Bu nedenle aktif kömür maddesi içeren kozmetik ürünlerini satın alınmadan önce mutlaka araştırılmalı ve güvenilir markaların ürünleri tercih edilmelidir.

 

Aktif kömür cilt bakımı dahil farklı cilt bakım hizmetlerini evinizin konforunda alabilmek için hemen kuliss.co üzerinden randevu al…